Rijksmonument stellingmolen 'De Vier Winden' te Vragender
Het eerste bouwwerk op de "Vragender bult" was de korenmolen. Dit was de zogenaamde "Weijenborgsmölle", gebouwd in 1862 en genoemd naar de eerste molenaar Hermanus Weijenborg, geboren in 1836. Deze woonde op de boerderij Timpert. Het was een zogenaamde lage grondzeiler. Eigenaar van deze molen was de familie Beusink uit Lievelde. Vanaf 1881 werd de familie Gunnewick uit Beltrum eigenaar van de molen en vestigde zich in een huis naast de molen. Johannes Wilhelmus Gunnewick, geboren 1868, werd de molenaar. Na verloop van tijd nam zijn jongere halfbroer Antonius, geboren in 1881, de molen en het molenaarshuis van hem over.
Op de bult werd echter steeds meer gebouwd en hierdoor kon de molen steeds minder wind vangen. Om dit op te lossen werd er een motor geïnstalleerd die bij te weinig windvang de molen draaiende kon houden. De oude molen werd echter ook steeds slechter en er moest veel kostbaar onderhoud gepleegd worden. Omdat men echter toch een windmolen in Vragender wilde behouden, besloot de familie Gunnewick de oude molen af te breken en deze te vervangen door een een watermolen uit 1869 die men had kunnen kopen in Stedum in Groningen.
In 1958 ging men samen met molenbouwer Medendorp naar Groningen om de oude molen zorgvuldig te demonteren en het geheel te transporteren naar Vragender. In Vragender werd toen ook de oude molen af gebroken en in de zomer van 1958 werd begonnen met de opbouw van de nieuwe molen. De achtkantige molen werd wegens plaats gebrek op een vierkante stenen onderbouw gezet in plaats van de gebruikelijke achtkantige stenen voet. Om het probleem van de windvang te ondervangen werd de stenen onderbouw 10 meter hoog gemaakt met hierop de achtkantige stelling en daar boven op de vervangende molen. De wiekenas van 4000 kg kwam van Stedum en voor de wieken kon men gebruik maken van de oude Ten Have-roeden van de molen van Van Wijngaarden, die aan de Lievelderweg in Lichtenvoorde stond. De vernieuwde molen werd op 13 december 1958 feestelijk in gebruik genomen en "De Vier Winden" genoemd.